Karadeniz Batum Turu 

 

7 GECE 8 GÜN (6 GECE OTEL KONAKLAMASI )
4.08.2018 - 29.12.2019 TARİHLERİ ARASI KALKIŞ

Tur Programı:

7 GECE 8 GÜN ( 6 GECE OTEL KONAKLAMASI )

» 1.GÜN GECE YOLCULUĞU

Araç Hareket Noktaları ve Saatleri;

23.59 İncirli Doğtaş Mobilya Önü00.30 Mecidiyeköy Doğtaş Mobilya Önü01.00 Kadıköy Evlendirme Dairesi Önü01.15 Kartal Köprüsü Altı 01.30 Çayırova Mc Donalds Önü02.15 İzmit Halk Evi Karşısı Otobüs Durağı03.00 Sakarya Berceste Tesisleri06.30 Ankara Armada karşısı Söğütözü Ulusoy Tesisleri Önü08.00 Çankırı’dan Turumuza katılacak misafirlerimizin alınmasının ardından Kastamonu’ya hareket ediyoruz.

» 2. GÜN : ÇANKIRI – ILGAZ DAĞI - KASTAMONU – HÜKÜMET KONAĞI – KASTAMONU KALESİ - ŞERİFE BACI ANITI - SAAT KULESİ - NASRULLAH CAMİİ - SİNOP KALESİ - SİNOP CEZAEVİ – AKLİMAN - AYHAN KOTRA - HAMSİLOS KOYU – SAMSUN – ONUR ANITI – GAZİ MÜZESİ – BANDIRMA VAPURU

Siz değerli misafirlerimizle buluşmamızın ardından ilk olarak Çankırı – Kastamonu arasında bulunan Ilgaz Dağını görüyoruz. Ardından evliyalar şehir olarak da bilinen Kastamonu'ya varıyoruz. Kastamonu denizden 744 km yükseklikte Karaçomak Deresi vadisinde kurulu bir şehirdir. Antik çağ ve Türk - İslam dönemine ait birçok tarihi eser mevcuttur. Kastamonu şehir turumuza Kurtuluş savaşında İnebolu'dan Kastamonu'ya cephane taşıyan kahraman Türk kadınını temsil eden Şerife Bacı anıtı ile başlıyoruz. Ardından Türkiye'nin ilk Kent tarihi Müzesi 131 yıllık tarihi ile İstanbul’dan dönemin padişahı II. Abdülhamit tarafından sürgün olarak Kastamonu’ya gönderilen Saat kulesi gezisi ardından Kastamonu'nun en büyük ve en eski camisi olan Nasrullah Camii gezimizi yaptıktan sonra Kastamonu Kalesini panaromik görüp Cumhuriyet Dönemi'nin en önemli mimarlarından Vedat Tek tarafından inşaa edilen hükümet konağını fotoğraflayıp evliyalar kenti Kastamonu ' ya veda ederek Sinop ' a doğru hareket ediyoruz. Sinop Türkiye'nin en kuzey noktasında olup doğal güzelliğini koruyan tarihi bir liman kenttir. Sinop gezimize Sinop Cezaevi ile başlıyoruz. Üç tarafı denizlerle çevrili bu kale yıllarca cezaevi olarak kullanılıp günümüzde müze olarak hizmet vermektedir. Dizilere, şarkılara ve şiirlere konu olan bu tarihi cezaevi sonrasında UNESCO'nun Dünya Miraslar Listesine giren Sinop Kalesi'ni fotoğraflıyoruz. Bu güzel seyrin ardından, Sinop`un simgesi haline gelmiş yarım asırlık ağaçla Sanatın buluştuğu adres olan Ayhan Kotra’yı ziyaret ediyoruz. Ayhan Usta’ın Atölyesinde Gemi yapımı hakkında kısa bir anlatımın dinledikten sonra alışverişimizi tamamlayıp meşhur Sinop mantısı ile öğlen yemeğimizi aldıktan sonra ülkemizin Cennet köşelerinden biri olan ve buzul aşınması sonucu oluşmuş ve Dünya'nın kendiliğinden oluşan tek koy özelliğini taşıyan Hamsilos Koyu ve Akliman'a gidiyoruz. Burada vereceğimiz fotoğraf molasının ardından Gerze ve Bafra ilçelerini panoramik gördükten sonra Cumhuriyet’in en önemli mihenk taşlarından biri olan Kızılırmak ve Yeşilırmak’ın denize döküldüğü bölgede yer alan Samsun'a varıyoruz. İlk olarak Mustafa Kemal ATATÜRK'ün milli mücadeleyi başlatmak için 19 Mayıs 1919 'da 18 arkadaşıyla birlikte Samsun'a geldikleri vapur olan Bandırma Vapuru'nu ziyaret ediyoruz. Samsun Belediye Park'ında Samsun'un simgesi haline gelmiş, Mustafa Kemal ATATÜRK'ün şehre ilk çıktığı noktaya dikilen Avusturalyalı Heykeltraş Heinrich Krippel tarafından yapılan Atatürk Onur Anıtı'nı ziyaret ediyoruz. Mustafa Kemal ATATÜRK'ün Samsun'a geldiğinde kaldığı otel olan Mantıka Palace(Gazi Müzesi)'ı ziyaret edip konaklama ve akşam yemeği için otelimize hareket ediyoruz.

Sabah Kahvaltısı : Yolda ekstra olarak alınacaktır.Öğle Yemeği : Sinop Örnek Mantı (EKSTRA)Akşam Yemeği : Otelde set menü ya da açık büfe olarak alınacaktır.Konaklama : Grand Alin Samsun Otel vb.Güzergah : İstanbul – Ankara – Çankırı - Kastamonu – Sinop - Samsun (990 KM)

» 3.GÜN : ORDU - BOZTEPE - GİRESUN – GİRESUN KALESİ - TRABZON – AYASOFYA – ATATÜRK KÖŞKÜ – TELKARİ GÜMÜŞ ATÖLYESİ – ZİGANA GEÇİDİ – GÜMÜŞHANE KARACA MAĞARASI

Sabah otelimizde alınan kahvaltı sonrasında Günün ilk durağı Şehrin İncisi, 485 Metre yükseklikteki Boztepe’ye çıkıp şehrin manzarası eşliğinde kahvelerimizi yudumluyoruz. Kahve molamızın ardından Giresun’a doğru yola çıkıyoruz. Panoramik olarak Giresun Kalesini görerek Görele Kemençe Müzesine gidiyoruz. Kemençe Müzesinde kemençe hakkında bilgiler alıp gezimizi tamamladıktan sonra öğle yemeği molamızı Trabzon'da alıyoruz. Ardından Trabzon’daki gezimize ilk olarak Kommenos Ailesi tarafından inşaa edilen Ayasofya Kilisesi ile başlıyoruz. Sonrasında Rum Ermeni taş işçiliğinin en güzel örneğini görebileceğimiz Soğuk Su mevkiindeki Köşkü’nü ziyaret ediyoruz. Ziyaretlerimizin sonunda Trabzon’un ünlü telkâri sanatını görebileceğimiz yöreye özgü takı ve ev ürünlerini en çarpıcı dizaynı ve tasarımıyla sunan Tuğana Gümüş Atölyesinde alışveriş molası veriyoruz. Gezimizin ardından; Gümüşhane'nin yöresel lezzetlerinden birisi olan pestil ve köme alışverişimizi yapıyoruz. Eski zamanlarda sadece yaz aylarında üretilip, bütün bir kış tüketilen pestil ve Köme, günümüzde yılın 12 ayı modern tesislerde üretimi geleneksel yapısını bozmayacak şekilde yapılmaktadır. Pestil ve kömenin en önemli özelliği katkı veya koruyucu madde kullanılmamasıdır. Meşhur damak tadı olan Pestil-Köme alışverişi için Gümüş Pestil Köme'yi ziyaret edip konaklama ve akşam yemeği için otelimize hareket ediyoruz.

a-) Ekstra Tur Karaca Mağarası : Gümüşhane sınırları içerisinde bulunan Türkiye’deki Damlataş Mağaralarının en iyi örneği olan toplam uzunluğu 256 metre olan Karaca Mağarası'nı ziyaret ediyoruz. ( 40 TL ) Sabah Kahvaltısı : Otelde set menü ya da açık büfe olarak alınacaktır.Öğlen Yemeği : Akçaabat Köftesi (EKSTRA) Akşam Yemeği : Otelde set menü ya da açık büfe olarak alınacaktır.Konaklama : Zigana Gümüşkayak Yaylakent, Limni Gölü Tabiat ParkıGüzergah : Samsun - Ordu (150 KM) , Ordu - Giresun (55 KM) , Giresun - Zigana (155 KM)

» 4.GÜN : HAMSİKÖY – SÜMELA MANASTIRI – MEMİŞAĞA KONAĞI - SÜRMENE BIÇAK SARAYI – FIRTINA VADİSİ – ZİLKALE – PALOVİT ŞELALESİ - AYDER YAYLASI – GELİNTÜLÜ ŞELALESİ

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından yolumuz üzerindeki Hamsiköy sütlacını (ekstra) tadıp panoramik olarak Hamsiköy’ü fotoğraflayıp Maçka ilçesinde bulunan Sümela Manastırını ziyaret ediyoruz. Sümela Manastırı fotoğraf molamızın ardından (Sümela Manastırı 22.09.2015 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tadilata alındığından dolayı ziyarete kapalıdır. Turumuz esnasında panoramik olarak görülecektir. ) Sürmene ilçesinde bulunan 1800’lü yıllarda yapılmış olan kale ev görünümüyle ve tarihi dokusu bozulmamış Memişağa Konağını ziyaret ediyoruz.Dileyen misafirlerimiz burada yöreye özgü bal alışverişi yapabilirler. Yol güzergahımız üzerinde Sürmenede bulunan Kumbasar Bıçak Sarayında MEHMET KUMBASAR tarafından yapılan el yapımı bıçakları gördükten sonra öğlen yemeği için Fırtına vadisine varıyoruz. Öğlen yemeğimizin ardından sizler için 2 tur alternatifimiz bulunmaktadır. (Turlarımıza katılmayacak olan misafirlerimiz için Çamlıhemşin'de serbest zaman verilecektir.) Bu programlarımızın ardından yaylaların sultanı Ayder Yaylası’na hareket ediyoruz. 2010 yılında Berlin Uluslararası Film Festivali'nde ülkemize “Altın Ayı” ödülünü getirmeyi başaran “Bal” filminin çekimlerinin gerçekleştiği 1350 metre yükseklikte bulunan zengin bitki örtüsü ve kaplıca suları ile ünlü Ayder Yaylası'na gelmeden önce, tarihi köprülerin birinde fotoğraf molası veriyoruz. Ayder Yaylası'nda Gelin Tülü Şelalesi, Horon Düzü gezilerimizi tamamlayıp, yaylada serbest zaman veriyoruz. Keyifli bir yürüyüş yapabilir ve yöre insanlarıyla sıcak bir sohbet edebilirsiniz. Akşam saatlerinde otelimize yerleşiyoruz.

a-) Alternatif: Zilkale ve Palovit Şelalesi Gezisi; Eski Ticaret Yolunu korumak için Çat Vadisine kurulmuş olan Zil kale ve Ortan Köyü gezisi kişi başı 35 TL (Ekstra) Çamlıhemşin’den bizleri alan minibüslerle “Sevdaluk” dizisinin çekimlerinin de yapıldığı Şen yuva köyünü görerek, tarihi Hemşin konaklarını fotoğraflayabileceğiniz Ortan köyüne gidiyoruz. Burada vereceğimiz kısa mola sonrasında fırtına vadisi üzerinde yükselen ŞAMATA TURfarkıyla Zil Kale’ye geçiyoruz. Tıpkı bir kartal yuvasını andıran kale fethedilmesi zor bir bölgede inşa edilmiştir.

b-) Alternatif: Fırtına Deresinde Rafting; yaklaşık 1,5 saat süren Uzman eğitmenlerin vermiş olduğu bilgiler ışığında hafif bir parkurda Rafting kişi başı 75 TL’dir. (Ekstra)

c-) Alternatif: Karadeniz’in yükselen trendi ZİPLİNE; Fırtına vadisi üzerinde yaklaşık 10 metre yükseklikte 50 metre uzunluğunda ağaçtan ağaca bağlanan çelik halatlar ile ip aktivitesi yapılabiliyor.(GİDİŞ BEDAVA DÖNÜŞ 15 TL :) )

Sabah Kahvaltısı : Otelde set menü ya da açık büfe olarak alınacaktır.Öğlen Yemeği : Pınar Alabalık Tesisleri ( EKSTRA ) Akşam Yemeği : Otelde set menü ya da açık büfe olarak alınacaktır.Konaklama : Elif Otel , Ayder Valley Palace ,Özay Otel , Pınar Apart Otel ,Sis Otel

Güzergah : Zigana - Çamlıhemşin (216 KM) , Çamlıhemşin - Ayder (40 km)

» 5.GÜN :AYDER MUCİTİN YERİ - HOPA – MENÇUNA ŞELALESİ - BATUM - GONİO KÖPRÜSÜ - AVRUPA MEYDANI - MEDEA HEYKELİ - PİAZZA MEYDANI - ASTRONOMİK SAAT - ALFABE KULESİ - ORTA CAMİİ - ALİ VE NİNO HEYKELİ - SAAT KULESİ - VAFTİZ HEYKELİ

Sabah otelde alacağımız kahvaltının ardından Ayder Yaylasında bulunan Karadeniz insanın kıvrak zekasının ürünlerini görebileceğimiz Mucitin Yeri'ni ziyaret ediyoruz. Elektriğini doğal yollardan üreten tesiste otantik Karadeniz ürünlerini görebilir ve yöreye özgü değirmenlerde üretilen mısır unu alışverişi yapabilirsiniz. Buradaki gezimizin ardından Hopa’ya doğru yola çıkıyoruz. Ülkemizi Gürcistan'a bağlayan sınır kapısından Çoruh Nehri'nin Karadeniz'e dökülen yerine konumlandırılmış Batum'a giriş yapıyoruz. Sınırdan geçiş işlemlerimizi tamamladıktan sonra Batum’da ilk olarak küçük bir sahil kasabasında olan Gonio kalesini panoramik görüyoruz. Burada Ahalsopeli ve Adlia’yı birbirine bağlayan taş köprüyü Gonio Köprüsü’nün altından Çoruh Nehri’nin suları akarken, bizler kısa bir fotoğraf molası ardından Avrupa Meydanında göğe yükselen Kafkasların mitolojik yüzünü gösteren Medea Heykeli’ni görüp, sonrasında Piazza Meydanı’na gidiyoruz, Batum’un en güzel yerlerinden biri olan meydan Avrupa şehirlerinin meydanlarını anımsatıyor. Havayı saran taze kahve kokusu ile hoş bir atmosfer sunan meydanda verdiğimiz serbest zamanın ardından Tiyatro Meydanı’nda, Altın renkli Poseidon Heykeli’ni görüp fotoğraf molası veriyoruz. Tiyatro Binasını, Meryem Ana Katedrali’ni ziyaret ediyoruz. Dünyadaki 14 yazı sisteminden biri olan Gürcü Alfabesini görebileceğimiz Alfabe Kulesi ve aşkları filmlere ve kitaplara konu olan Ali ve Nino Heykeli’ni görüp alışveriş için serbest zaman veriyoruz Serbest zamanın ardından konaklama için otelimize geçiyoruz. a-) Alternatif Mençuna Şelalesi Turu ;Kamilet vadisinden minibüslerle yapılan doğa harikası içerisindeki minibüs yolculuğu sonrasında 45 dk’lık patika yollardaki yapılan yürüyüş ile çay tarlaları , farklı türde bitkiler arasında yapılan yolculuk sonrası Karadeniz bölgesi’nin en yüksekten dökülen şelalesi Mençuneye varıyoruz. İlk basamğı 50 metredir , 2. Basamağı 20 metredir. Toplam 70 metreden oluşmaktadır.

Sabah Kahvaltısı : Otelde set menü ya da açık büfe olarak alınacaktır.Öğlen Yemeği : Batum Pierre Batumi Restaurant ( Ekstra )Akşam Yemeği : Otelde set menü ya da açık büfe olarak alınacaktır.Konaklama : Elif Otel , Saklı Bahçe Otel ,Özay Otel , Pınar Apart Otel ,Sis Otel vb,

Güzergah : Ayder - Batum - Hopa (230 KM)

» 6.GÜN : RİZE - RİZE BEZİ ATÖLYESİ – RİZE KALESİ - OF - UZUNGÖL – KARASTER YAYLASI - ÇAYKARA - VAKFIKEBİR – TİREBOLU

Sabah kahvaltımızı otelde alıp otelimizden ayrıldıktan sonra Rize’ye doğru yola çıkıyoruz. Rize bezleri yapımını canlı olarak göreceğimiz ve alışveriş yapabileceğimiz Tekpa Rize Bezi atölyesine gidiyoruz. Rize bezinin en büyük özelliği vücutta ki teri çekip vücudun serin olmasını ve nemsiz kalmasını sağlamasıdır. Rize bezi alışverişimizin ardından panoramik olarak Rize Kalesini görüyoruz. Of –Çaykara –Taşkıran güzergâhından Uzungöl’e ulaşıyoruz. Uzungöl'de yolun her iki tarafını kaplayan yeşile doyacağınız asma köprüleri sakin akan gölün verdiği huzur ile yürüyüş yapabilir yöresel lezzetleri tadabilirsiniz. Dileyen misafirlerimiz burada Lustra ve Karaster turuna katılabilirler. Uzungöl gezisinin ardından meşhur Trabzon ekmeğini almak için Vakfıkebir’de kısa bir alışveriş molası veriyoruz, Karadeniz'in Müthiş lezzetlerini yanınızda götürebilmek için tamamı yörede yaşayanlar tarafından üretilen, gerçek Tereyağ ve Peynir’in bin bir çeşidinin alışverişi yapabileceğimiz İslamoğlu Lezzet Diyarı’nda alışverişimizi yapıyoruz. Karadeniz’in tüm güzelliklerini tekrardan gözünüzde canlandırabileceğiniz Karadeniz sahil yolu üzerinden bulunan Tirebolu 42 Çay Fabrikası ve Restaurant’a doğru hareket ediyoruz. Burada çayın kalite ve tat olarak en üst noktası olan 42 çay tarafından yapılan tesiste otantik bir mimari içinde 42 çay fabrikasın da çay ile ilgili tüm bilgiyi de görerek alabilirsiniz. Ardından konaklama ve akşam yemeği için Giresun'da bulunan otelimize hareket ediyoruz.

a-) Ekstra Lustra ve Karester Yayla Turu (35,00 TL); Minibüslerimiz ile 2400 metre yüksekliğe tırmanmaya başlıyoruz. Yol boyunca seyir teraslarında durarak fotoğraf molası veriyor Yayla Evlerinden bir tanesine konuk oluyor çaylarımızı içiyoruz. Rengârenk çiçeklerin arasında yapacağımız yürüyüş sonrasında Uzungöl’e geri dönüyoruz.

Sabah Kahvaltısı : Otelde set menü ya da açık büfe olarak alınacaktır.Öğlen Yemeği : Kardelen Kuru Fasulye, Zigana Yörük Çadırı (EKSTRA)Akşam Yemeği : Otelde set menü ya da açık büfe olarak alınacaktır.Konaklama : Amazon Otel, Avcı Otel, Hüseyin Otel vb.Güzergah : Hopa - Uzungöl (160 KM), Uzungöl – Giresun (225 KM)

» 7.GÜN : GİRESUN ADASI(EKSTRA) - KUZUALAN ŞELALESİ –MAVİ GÖL - KÜMBET YAYLASI – TAMZARA - ŞEBİNKARAHİSAR - ATATÜRK EVİ – ŞEBİNKARAHİSAR KALESİ – TOKAT – TAŞHAN – TOKAT MÜZESİ – ATATÜRK EVİ

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından Giresun Adası Tekne Turuna(EKSTRA) katılan misafirlerimiz de döndükten sonra yola çıkıyoruz. İlk durağımız Kuzualan Tabiat Parkı olacaktır ardından adoğal sodadan oluşan , yeşil ve mavi tonlarıyla görenleri kendine hayran bırakan Mavi Göl’ü ziyaret ediyoruz. Mavi Göl gezimizin ardından 1700 Metre rakıma sahip Karadeniz'in eşsiz yaylalarından birisi olan Kümbet Yaylasına çıkıyoruz. Burada öğlen yemeğimizi aldıktan sonra yörenin meşhur çam sakızı sütlacını tadıyoruz. Kümbet yaylası gezimizi tamamladıktan sonra Karadeniz'i Anadolu’ya bağlayan 2200 metre rakıma sahip Eğribel Geçidinden geçerek ‘’Doğu Karahisar’’ olarak bilinen Şebinkarahisar'ın tarihi Tamzara mahallesine ulaşıyoruz. Osmanlı Döneminde Ermeni, Rum ve Türklerin birlikte yaşadığı bir köy olan Tamzara'da tarihi mahalleri ve yörenin ünlü dokuma ürünlerini gördükten sonra Atatürk'ün 1924 yılındaki ziyareti sırasında konakladığı geleneksel Şebinkarahisar evlerinden olan Atatürk Evi Müzesi'ni geziyoruz. Şahin yuvasını andıran görünümüyle Şebinkarahisar Kalesini panoramik olarak gördükten sonra Tokata doğru yola çıkıyoruz.Taşhan , Tokat Müzesi , Atatürk Evi Tokat’ta göreceğimiz yerler arasındadır. Buradaki gezimizin ardından akşam yemeği ve konaklama için otelimize hareket ediyoruz.a-) Ekstra Jeep Safari Turu : Bu programda 2 ayrı güzergah bulunmaktadır. İlk güzergahımız ; Kümbet Merkezden hareket ile orman yolundan 1 saat sürecek bir doğa gezisi yapıyoruz. Bir diğer güzergahımız ; eski oba evlerinin bulunduğu Aymaç Gezisini yapıyoruz. ( 40 TL )Sabah Kahvaltısı : Otelde açık büfe veya set menü olarak alınacaktır.Öğlen Yemeği : Şebinkarahisar Beyazsaray RestaurantAkşam Yemeği : Otelde açık büfe veya set menü olarak alınacaktır.Konaklama : Grand Alin Otel Turhal , Grand Alin Otel TokatGüzergah : Giresun - Kümbet (60 KM), Kümbet - Şebinkarahisar (52 KM), Şebinkarahisar – Tokat (198 KM)

» 8. GÜN : AMASYA – MUMYA MÜZESİ – AMASYA ARKEOLOJİ MÜZESİ - BEYAZİD KÜLLİYESİ - YALI BOYU EVLERİ - SAAT KULESİ - ŞEHZADELER GEZİ YOLU – HAZERANLAR KONAĞI – FERHAT İLE ŞİRİN – KRAL KAYA MEZARLARI - ÇORUM - ANKARA - İSTANBUL

Karadeniz turumuzdaki son günümüze otelimizde alacağımız kahvaltımız ile başlıyoruz. Ardından Osmanlılar döneminde şehzadeler şehri olarak bilinen Amasya’ya hareket ediyoruz. Amasya’daki gezimize Amasya ve çevresinde bulunan yirmi bini aşkın eserin sergilendiği Amasya Arkeoloji Müzesi ve Mumya Müzesi ile başlıyoruz. Müzede Hititlerden Romalılara, Selçukludan, Osmanlıya kadar birçok medeniyete ait eser sergilenmektedir. Müze gezimizin ardından Amasya’nın yöresel menülerinden oluşan öğle yemeğimizi alıyoruz. Bayezid Külliyesi, Yalı Boyu, Şehzadeler Parkı, Saat Kulesi, Hazeranlar Konağı gezileri sonrasında Yeşilırmak Vadisi kıyısında yer alan görüntüsüyle ve hikâyesi ile büyüleyen Kral Kaya Mezarlarının panoramik görüp fotoğraflıyoruz.Aşkları tarihe mal olmuş Ferhat ile Şirin efsanesine konu olan su kanallarını gördükten sonra Amasya’dan ayrılıyoruz. Çorumda vereceğimiz leblebi alışverişi molasının ardından sırasıyla Ankara ve İstanbul’dan turumuza katılan misafirlerimizle bir başka organizasyonumuzda buluşmak üzere vedalaşıyoruz.

Sabah Kahvaltısı : Otelde set menü veya açık büfe olarak alınacaktır.Öğlen Yemeği : Mavi Ocak Tesisleri ( Ekstra ) Akşam Yemeği : Otelde set menü veya açık büfe olarak alınacaktır.Konaklama : Dönüş Günüdür Konaklama Yapılmayacaktır.Güzergah : Amasya – Ankara (330 KM), Ankara - İstanbul (450 KM)

» İPTAL VE İADE GÜVENCE PAKETİ

Tura çıkış gününden; 72 Saat (3 Gün) öncesine kadar rezervasyon iptal talebinde bulunulması veya değişiklik halinde koşulsuz %100 kesintisiz iade garantisi sunuluyor.

Konaklamalı turlarda sigorta bedeli kişi başı 25 TL’dir.

» 1618 NOLU ZORUNLU SEYAHAT SIGORTASI KAPSAMI

» BATUM GİRİŞİ HAKKINDA

Türkiye ile Gürcistan Devletleri arasında yapılan anlaşma gereği Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Batum’a üzerinde TC kimlik numarası bulunan nüfus cüzdanları veya pasaportları ile geçiş yapabilmektedir. Bunun dışındaki kimlik kartları ile (Ehliyet, Evlilik Cüzdanı vs.) geçiş yapılamamaktadır. TC vatandaşı olmayan misafirlerimiz pasaport ile geçiş yapacaklardır. Ailesi ile birlikte seyahat etmeyecek olan 18 yaş altı misafirlerimizin BATUM’a geçişleri için NOTERDEN ONAYLI MUVAFAKATNAME almaları gerekmektedir, Muvafakatnamenin hem anne hem babadan onaylı olması gerekmektedir.

ÖNEMLİ NOT : NÜFUS CÜZDANLARININ SOĞUK DAMGASININ GÖZLE GÖRÜLÜR ŞEKİLDE BELLİ OLMASI VE NÜFUS CÜZDANININ KESİNLİKLE YIPRANMAMIŞ OLMASI GEREKMEKTEDİR. MADURİYET YAŞANMAMASI İÇİN YENİ ÇİPLİ KİMLİKLERLE GELİNMESİ RİCADIR.YENİ KİMLİK KARTINA BAŞVURAN MİSAFİRLERİMİZİN ESKİ KİMLİKLERİ İPTAL OLDUĞU İÇİN GEÇERLİ DEĞİLDİR BU YÜZDEN YENİ ÇİPLİ KİMLİKLERİ GELENE KADAR BATUM'A GEÇİŞ YAPAMAMAKTADIRLAR.

» FİYATA DAHİL OLAN HİZMETLER

- 6 Gece Yarım Pansiyon Konaklama- Otellerde 6 Sabah Kahvaltısı- Otellerde 6 Akşam Yemeği- Tüm Çevre gezileri - Profesyonel rehberlik hizmetleri - Otobüs içi ikramları- 1618 Nolu Turizm kanununa göre zorunlu seyahat sigortası- Mercedes, Travego, Tourismo otobüsler İle ulaşım (Kişi sayısına göre araç detayları aşağıda yer almaktadır.)

» FİYATA DAHİL OLMAYAN HİZMETLER

- İlk gün Sabah Kahvaltısı- Öğlen Yemekleri- Tüm Yemeklerde alınan içecekler- Yurt Dışı çıkış harcı (16 TL)- Eksta belirtilen tüm organizasyonlar- Tüm özel harcamalar - Ordu Boztepe Teleferik Ücreti

- Tüm Müze ve Ören Yeri Giriş Ücretleri 50 TL

» KARADENİZ HAKKINDA

Ülkemizin her karış toprağı farklı tatlar bırakır ağzımızda . Ama bir Karadeniz var ki insanlarının da doğasının da hırçın denizinin de şanı dünyayı sarmış. Peki bu Karadeniz nasıl bir yerdir? İşte Cennetten bir parça Karadeniz.

Adı gibi Karadır denizi çoğu zaman hırçındır dalgaları, bazen bir bakmışsınız tek kıpırtı olmaz sakinleşir ama bilemezsin ne zaman durur ne zaman kudurur dalgaları belli olmaz Karadeniz’e, asidir Karadeniz sadece kendi istediğini yapar ister durur ister kudurur. Günlerce yağmur yağar ama hiç umudunu yitirmeden bekleyip güneşin çıkışını yağmurda da mutlu olmayı bilir insanları. Yağmuru da güzeldir Karadeniz’in güneşi de karıda . 4 mevsim hiç bıkmadan sevebilirsin Karadeniz’i . Yayları ah o yaylaları alabildiğine yeşil, arada akan akarsuları minik şelaleleriyle sislerin için de uçsuz bucaksız gibi görünen o yaylalar. Bir kere daha aşık eder Karadeniz’e insanı.Karadeniz durmaz hep çalışır hep bir şeyler üretir sunar sofrana. Çay ,fındık , tereyağ peynir, fasulye ,karalahana ne istersen bol bol üretir ürettirir. Boş durmaz her mevsiminde başka bir mahsulü salar kucağına. Ağaca çıkarsın, dalından incirini de, kirazını da yersin organik organik. Bir de Karadeniz insanları vardır ki… Enteresan fikirlerin mucitleri, fıkraların baş karakterleridir çoğu zaman; ama bir de işin diğer tarafı var. Erkekleri gözü pek ve cesur , Kadınları her işi en iyi yapan. Değme şehir erkeğinin tek başına yapamayacağı şeyleri hiç tereddüt etmeden yapacak kadar güçlü ve becerikli. Evinin odununu da keser, mis kokulu yemeklerini de yapar, çocuklarında bakar Karadeniz kadını.Karadeniz insanı misafirperverdir. Karadeniz’den geçerken aracınız bozulabilir mesela , yada yol boyunca yemek yiyecek yer yoktur. Bir köyüne girip kapıyı çalmanız yeterli. Hem karnınızı doyurur hem ruhunuzu Karadeniz insanı. Sevecendir insan sever, paylaşmayı sever. En önemlisi de heybesine dost kardeş biriktirmeyi sever Karadeniz uşakları…Hüzün kokusu eksik olmasa da Karadeniz’de eğlencenin en hası da Karadeniz’dedir. Çaldılar mı kemençeyi çaldılar mı tulumu çıktılar mı horon etmeye ne dert kalır ne tasa. Saatlerce vura vura ayaklarını yere horon ederler. Bu arada özel bir not HORON TEPİLMEZ Horon edilir.Yazılacak daha nice şeyler var ülkemizin asi, hırçın ama bir o kadarda naif çocuğu Karadeniz için. Bu yüzden Sizi Karadeniz’i okumaya değil yaşamaya davet ediyoruz.

» ÖNEMLİ BİLGİ

Tur esnasında kesinlikle koltuk numarası sözü ve garantisi verilemez. Turlarımızda her gün iki sıra atlayacak şekilde yer değişimi olmaktadır. Rehber gerekli gördüğü takdirde, tüm programı gerçekleştirmek kaydı ile zamanlama ve program akışı konusunda değişiklik yapma hakkına sahiptir. Programda belirtilen oteller standartları ve mevkileri bakımından aynı olmak kaydı ile değiştirilebilir. Turumuzda rehberlik, ulaşım, konaklama ve çevre gezileri paket programdır. Ayrı düşünülemez. Yeterli çoğunluk sağlanamadığı takdirde tur iptal olur. Böyle bir durumda misafirlerimize 1(bir)gün öncesinden bizzat haber vermekle yükümlüdür. 0–6 yaş çocuk indirimi iki yetişkin yanında uygulanır. Tek bir çocuk için kullanılır. T.C. Vatandaşı olmayan yabancı uyruklu misafirlerimiz bu turumuzda ayrıca fark ödemez. Müze kart uygulamasının T.C vatandaşlarına özel bir uygulama olması nedeniyle müze kart verilmez.

» TAVSİYELER

Gezi süresince rahat yürüyüş ayakkabısı veya spor ayakkabı tercih edilmelidir. Gece için yanınıza hırka v.b bir kıyafet, tüm gezilerimizi gündüz yapacağımız için dudak koruyucu krem ve şapka, yapacağınız alışverişler için küçük bir çanta ve tabi ki en önemlisi fotoğraf makinesi ve yedek hafıza kartı, havlu, terlik, mayo, şort yanınıza almayı unutmayınız.

Karadeniz Batum Turu

TOP